Napad na 8. marec!

Iz Švedske, natančneje Malmöja, prihaja novica o napadu neonacistov na udeležence shoda ob 8. marcu, dnevu žena. Skupina napadalcev je ranila več ljudi, enega huje. Novica, ki je šla skoraj povsem mimo množičnih medijev, a se je hitro razširila po alternativnih in aktivističnih medijih, je še ena v nizu novic o napadih skrajne desnice v Evropi v zadnjih letih.

Težko ranjeni LGBT aktivist in strastni navijač nogometnega kluba Malmö FF Showan Shattak (Vir: Querr.hr):

slika9b

Napad je bil po vsej verjetnosti zelo dobro načrtovan. Po poročanju Revolution News!, so neonacisti iz Stranke Švedov (Svenskarnas parti  oz. SvP – mala švedska neonacistična stranka) napadli skupino šestih ljudi, ki so se pred tem udeležili demonstracij proti nasilju nad ženskami. Štirje od napadenih so dobili vbodne rane. Najhuje jo je skupil Showan Shattak, ki je dobil smrtno nevarne poškodbe in je trenutno v komi.

Kot piše Revolution News!, je stranka SvP priznala, da so bili v dogodku udeleženi tudi njihovi pripadniki, vendar imajo svojo interpretacijo, kaj se je v resnici dogajalo. Na spletni strani Realisten so zapisali, da so bili žrtve napada pravzaprav oni. Dejstvo, da so vsi poškodovani/ranjeni iz nasprotnega tabora, pa ne govori ravno v prid njihovi razlagi.

Eden od domnevnih napadalcev iz Malmöja v Kijevu, kjer je pomagal skrajni desnici pri protestih (vir: Realisten):

slika9c

Advertisements


Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s