Kampanja Marine Le Pen: Nantes v plamenih in oblakih solzivca

Kamenje, petarde, rakete, solzivec, zvočne granate, policisti v civilu, to so podobe s sobotnih protestov proti Marine Le Pen in Nacionalni fronti v mestu Nantes. Letošnja francoska predvolilna kampanja je polna preobratov. Je negotova in ognjevita. Dobesedno. Dogajanje v Nantesu, vse prej kot nepričakovano, je na filmski trak ujel Alexis Kraland (Taranis News):

Proteste je s fotoaparatom zabeležil tudi Kevin Niglaut (Taranis News). Posebej zgovorni, saj lepo orišeta trenutno ozračje na francoskih ulicah, sta fotografiji, na katerih lahko vidimo, kako policist s puško za gumijaste ali plastične naboje najprej nameri v protestnika in ga, medtem ko se ta oddaljuje in policistom v civilnih oblačilih kaže sredinski prst, dejansko tudi ustreli:

nantesb4

nantesb7

Marine Le Pen – v nedeljo je nagovorila podpornike v Nantesu – je še vedno favoritka prvega kroga predsedniških volitev, čeprav se ji vse bolj približuje “sredinski” Emmanuel Macron, ki so mu rejtingi poskočili potem, ko se je iz predsedniške dirke umaknil Francois Bayrou.

Sobotni dogodki v Nantesu so le prve podobe iz prihodnosti. Pa naj zmaga Le Penova ali Macron. Ali Fillon.

 

Advertisements


Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s