Skrajna desnica udarila v Škofji Loki, Ljubljani in Celju

Vikenda ni zaznamovala samo Primčeva stranka, ampak tudi pripadniki identitarnega/identitetnega gibanja, ki so izvedli akcije v Škofji Loki, Ljubljani in Celju. Do zdaj je bilo delovanje slovenskih identitarcev dokaj sramežljivo, akcije redke, omejene predvsem na “nalepkarske pohode” in udeležbo na (protibegunskih) protestih doma in v tujini. Je zadnji vikend to spremenil? Generacija identitete Slovenija zgolj sledi praksam avstrijskih, nemških, francoskih itn. soborcev, ki so znani po pogostih provokativnih direktnih uličnih akcijah in odlični spletni propagandi.

Škofja loka v soboto, 25. marca 2017. Vir: Miha Kordiš Fb (levo), Generacija identitete Slovenija Fb (desno)

Proti lanski Paradi ponosa. Vir: Generacija identitete Slovenija Fb

Mavrične zastave in transparenti, ki so jih neznanci v soboto izobesili na krajevne table v znak protesta proti kongresu Primčeve stranke, niso dolgo viseli na vhodu v Škofjo Loko. Pripadniki gibanja Generacija identitete Slovenija so jih odstranili in “plen” ponosno razkazovali na Facebooku: “Vi imate Metelkovo, mi imamo civiliziran svet!” Akcija ni presenečenje, s Primcem jih namreč druži zagrizena homofobija. In še kaj.

Ljubljana, 25. marec 2017. Vir: Generacija identitete Slovenija Fb

V soboto zvečer je prišla na vrsto Ljubljana. Na železniškem nadvozu nad Dunajsko cesto so, ne prvič, izobesili velik transparent: “Multikultura je trojanski konj Evrope!” Dopolnjevala ga je grška črka lambda v krogu, mednarodni simbol identitarnega/identitetnega gibanja.

Vir: Generacija identitete Slovenija Fb (zgoraj in desno spodaj), Predsedniška palača Instagram (levo spodaj)

Nedelja je dan za akcijo!smo brali naslednji dan. Za trenutek je objava spomnila kar na predsednika Pahorja in njegov kabinet, le da so “gisovci” pozirali s športno obutvijo, s supergami New Balance, najnovejšo modo desnega roba. Kmalu so prišle fotografije iz Celja, kjer je ob izobešanju transparenta – “Proti vsiljenim migrantskim kvotam” – zagorela še pirotehnika. “Kakšen fantastičen dan!” so si (morda) zavriskali, če uporabim besede našega “ljudskega” predsednika.

A nedelje še ni bilo konec. Bila je očitno štajerska nedelja. Ne, ne govorim o fuzbalu – prva liga je vendar počivala, mariborski nogometni biser pa kar ne najde poti v prvo reprezentanco –, ampak o identitarnem/identitetnem gibanju, ki je na noge postavilo štajersko sekcijo (z lokalno simboliko), ki sliši na ime Generacija identitete Štajerska.

Z veseljem in ponosom sporočamo, da smo ustanovili svojo sekcijo tudi na Štajerskem. Skupina je namenjena štajerskim identitarcem in vsem našim podpornikom. Ljudem, ki imajo dovolj zapostavljanja in segmentiranja te prečudovite regije.
Poglavitna naloga je osveščanje ljudi pri zavedanju pomembnosti glede ohranitve in varovanja naše narodne in kulturne identitete.

Kjer se identitarno/identitetno gibanje počuti močno, tam dobimo vdore na sedeže političnih strank, zasedbe stavb namenjenih beguncem, pirotehnične akcije, prekinjajo se predavanja. “Kmalu tudi pri nas?” sem se vprašal ne tako zelo dolgo nazaj. Da, tudi pri nas. Tukaj smo.

_____

Več o identitarnem/identitetnem gibanju:

 

Advertisements

One Comment on “Skrajna desnica udarila v Škofji Loki, Ljubljani in Celju”

  1. […] Skrajna desnica udarila v Škofji Loki, Ljubljani in Celju […]


Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s