Génération Identitaire

V Franciji se je zgodba z identitarnim/identitetnim gibanjem začela, tam je (idejno in ulično) najmočnejše, tja romajo somišljeniki iz cele Evrope na “obrambne treninge” in “intelektualno urjenje”. Tudi iz Slovenije. Spodnji posnetek – delo Channel 4 News – je droben pogled v svet “nove” ekstremne desnice, ki govori o “remigraciji”, rekonkvisti in državljanski vojni. Rasizem, etnicizem in nacionalizem.

Mladenič v rdeči majici (preden ste zagnali posnetek) ni iz Francije, prihaja iz Avstrije, sliši na ime Martin Sellner in je eden najbolj prepoznavnih obrazov gibanja. Vsaj v naši okolici. Verjetno zelo zaslužen, da je pljusknilo tudi čez Alpe na jug. “Meča ne dajte nikoli iz desnice, naše pravice nikoli iz zenice!” je pred dnevi zapisal štajerski odsek gibanja Generacija identitete Slovenija, ki postaja vse bolj ulično aktivno.

Génération Identitaire – mladinsko gibanje, povezano z Les Identitaires (ex-Bloc Identitaire) – je valilnica bodočih (vidnih) članov Nacionalne fronte. Aktivisti Les Identitaires in Génération Identitaire delujejo tam in takrat, ko in kjer je Nacionalna fronta prekratka. Povedano drugače, to, kar govori Marine Le Pen, je presneto skrbno in dobro zavito v celofan. Pa naj se nam njene besede zdijo še tako zelo radikalne.

_____

Več o identitarnem/identitetnem gibanju:

Advertisements


Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s